Vad skiljer dig från dina manliga kollegor?

Hej {{first_name}},

Har du någon gång tänkt på vad som skiljer dig från dina manliga kollegor? När jag ställer frågan till mina kvinnliga klienter så går de direkt i fällan och säger "inget särskilt".

Idag har jag börjat dagen med ett härligt samtal med många skratt. Min klient, som vi kan kalla Anna, har en topposition inom en bransch med få kvinnor i chefsleden. 

Precis som jag, som kommer från juridikens värld, så har hon inlemmats i att det finns jämställdhetslagstiftning som styr arbetsplatsen. Men vi är rörande överens om att det ändå finns skillnader.

Sådana man inte kan ta på. Bevisa. Hänvisa till. 

 

GÖR HORMONERNA ATT DU KIDNAPPAS AV ANDRAS KÄNSLOR?

- Har du haft en manlig kollega som skulle kidnappas av andras eller sina egna känslor på jobbet för att hormonerna svajar? säger hon.

Vi skojar om de där dagarna då man bara känner för att bryta ihop och kasta en penna, men man samlar sig och kopplar på den professionella fasaden. Det har vi båda gjort många gånger så det går lätt.

Vi pratar sedan om hur olika dagarna kan kännas beroende på var i cykeln man är. Och att det inte är konstigt att männen kan äta, tänka, känna, prestera, träna och vara på samma sätt dag varje dag.

Deras hormoncykel svänger över ett dygn. Inte över en månad eller ett liv.

- Är det konstigt att vi kvinnor med jämna mellanrum känner oss helt värdelösa på jobbet? Eftersom vi är mallade av en manlig kultur så reflekterar vi inte ens över det, suckar Anna. 

Egentligen är ju allt som det ska. Inget är fel, inget behöver fixas eller lagas. Det finns något med det feminina, med att vara kvinna som vi inte pratar så mycket om för då riskerar vi trampa snett i jämställdhetsdebatten.

Men blir det inte perspektiven lite fattiga?

 

50 KVINNLIGA LEDARE INTYGAR

Jag har under det senaste året intervjuat över 50 kvinnliga ledare om deras syn på stress och känsla av välbefinnande i en högpresterande omgivning. Alla intygar samma sak.

Vi kvinnor skulle behöva skapa större medvetenhet kring hur vi mer naturligt kan leva i balans med våra kroppar. Det handlar inte om revolutionerande förändringar. Mer om att inse att prestationsförmågan går upp och ner (och som utmattningspatient blir man EXTREMT medveten om att det bara inte GÅR att prestera på en viss dag vid en viss tid längre.)

Genom att anpassa vardagen efter energinivån så kan vi prestera precis lika bra sett över en månad som män. Bara kanske bara på ett annat sätt vissa dagar. Det tar vi lätt igen de övriga!

Det kan till exempel handla om att ha något möte mindre vissa dagar för att skapa ställtid. Att jobba hemma mer en viss vecka, medan de mer extroverta inslagen av jobbet passar andra veckor.

UTMATTNING ELLER FÖR-FÖR-KLIMAKTERIE SPELAR INGEN ROLL

Jag fick min utmattning mitt i den fas som av vissa läkare kallas "för-för-klimateriet". Många dagar har jag inte vetat om det är klimakteriekänningar eller utmattning som gör mig låg på energi.  Men det spelar faktiskt ingen roll.

För det fina är att genom att följa min kropps rytm lite mer så har jag hittat tillbaka till energi, driv och välbefinnande igen. Helt utan hormonpreparat eller antidepressiva medel.

Endast med med mindsetskifte och medvetenhet. Jag har slutat vara så juridiskt korrekt, inte läst mig till vad jag ska göra. Utan helt enkelt KÄNT efter vad JAG behöver. 

Och gissa vad utkomsten blir?  

De flesta av oss behöver någon som får oss att göra det vi egentligen redan vet. Jag och Anna har haft ett tre månader långt samarbete nu. I mina program delar jag mina verktyg och hon menar att dessa har hjälpt henne att behålla balans i vardagen. Vill du också ha support på din hormonresa? Hör av dig i såfall!

 

 

DU ÄR VÄL MED I FACEBOOKGRUPPEN NEXT YOU?

 

En community för kvinnor som vill hitta ny inspiration mitt i livet. Här ger jag dig tips och verktyg och håller dig uppdaterad på Coachbyråns event!

Välkommen om du inte redan är med:

https://www.facebook.com/groups/325526627115199/

Vi ses!

Josefin