Två år senare är jag tacksam för min krasch

Vi skriver juni 2023 och här sitter jag på ett café och har just blivit intervjuad av tidningen Chef. 

Anledning: de vill skriva om karriärväxlare. 

Jag och Maria, som får testa en av mina favoritcoachingövningar, har promenerat och fikat medan fotografen Emil Malmborg gör det han behöver. Maria är en av mina förebilder - driver företaget Communicera och har en oändlig entusiasm. Är det något jag lärt mig under min resa är att omge mig med människor som ger energi. Och söka mig bort från sammanhang som dränerar.

Plötsligt är det lätt. För med coachingens metod och verktyg har jag hittat insikter om varför det blev som det blev för min del och vad jag behöver för att hitta flow och glow igen. Just nu jobbar jag fram ett ledarskapsprogram med fokus på kvinnligt välbefinnande som kommer att lanseras under hösten,  samtidigt som jag dagligen pratar med kvinnor som har erfarenhet av utmattning och stress.

Det är fantastiskt att de tar kontakt. För jag vet att det går att göra ett skifte. Men vi är så fast i våra egna vanor och livsmönster att vi inte ens VET att de går att ändra. De flesta som hör av sig vet faktiskt inte ens vad de vill - de vill bara må bättre.

 

                                                                              §§§§

 

Jag inser under samtalet med journalisten Fredrik Kullberg hur enkelt det är att summera vad det var som fick mig att lyckas vända en skräckfylld erfarenhet till något alldeles strålande. För det är så lätt att blicka tillbaka. Människan har av naturen svårt att se in i framtiden.

Men hela min resa började med att blicka in i en okänd framtid. Det går väl inte? Jo, med fantasins och coachingens hjälp. 

För vi skapar vår egen verklighet. Om vi sätter mål utifrån vad vi egentligen vill, inte utifrån vad vi VET att vi kan uppnå. Det gäller bara att våga. Och att ta små steg. och att ha någon att hålla i handen som vet hur man gör. För detta är inget man läser sig till i en klassisk skolbok. Jag har definitivt inte NÅGON nytta av mina akademiska poäng.

 

På min bucketlist stod

- bli frisk

- frihet att styra över min tid

- jobba platsoberoende

- jobba med välbefinnande

 

Jag visste inte mer detaljer än så. Men det fanns ingen återvändo.

Och idag sätter jag check på varje punkt.